top of page

Dit kost je onnodig veel energie- Onzekerheid

Onzeker zijn, is dat verkeerd?

Iedereen kent momenten van onzekerheid, en waarover we onzeker zijn, verschilt van persoon tot persoon.


Sommige onzekerheden vinden hun oorsprong in onze kindertijd, terwijl andere zich later in ons leven ontwikkelen. Het kan zelfs voorkomen dat onzekerheid zich nog in volwassenheid manifesteert.


Maar wat als die onzekerheid de overhand neemt? Wanneer we er niets mee doen en het telkens opnieuw negeren, kan het ons enorm veel energie kosten. Stel jezelf eens de vraag: hoeveel energie heeft het me al gekost? En hoeveel energie zal het me nog kosten als ik het gewoon laat bestaan?


Kan onzekerheid worden overwonnen? Absoluut!

Maar laten we eerst eens kijken naar wat onzekerheid eigenlijk is: onzeker zijn over jezelf.

In mijn praktijk zie ik vaak dat mensen vooral angstig zijn voor de mening van anderen. Ze baseren hun zekerheid op hoe anderen hen zien, terwijl ze dat eigenlijk nooit echt kunnen weten. Je kunt immers niet in het hoofd van een ander kijken.

Wat veel belangrijker is, is dat jij zelf bepaalt of je iets goed of beter zou kunnen doen. Wat zijn jouw waarden? Wat vind jij belangrijk? En wat zijn de criteria waaraan jij jezelf zou moeten voldoen om tevreden te zijn?

Dit geeft je een richting voor je volgende doel.


Maar hoe kom je dan van die onzekerheid af?

Door stap voor stap uit je comfortzone te stappen. Is dat makkelijk? Nee, het is zeker niet altijd makkelijk. Vooral in het begin kan het voelen als het beklimmen van een berg. Maar geloof me, wanneer je de top bereikt en terugkijkt naar het pad dat je hebt bewandeld, dan geniet je intens van je overwinning.


En daar ligt precies je volgende hulpbron: herinneringen aan eerdere successen die je aanmoedigen om door te gaan totdat je je minder onzeker voelt en juist meer zelfvertrouwen hebt. Je bent het waard!


Wat levert meer zekerheid op? Als je zeker bent over jezelf, dan worden keuzes maken veel makkelijker. Externe invloeden komen minder hard binnen. Je weet wie je bent, wat je wilt en wat je kunt. Je houdt jezelf niet langer klein. Je voelt liefde voor jezelf en voor anderen, en vanuit die liefde gun je jezelf het leven waar je naar verlangt.


Hoe ga je te werk?

Als ikzelf ergens niet uitkom dan zoek ik een professional op. Samen is beter dan alleen. Belangrijk, zoek iemand die een goed genoten opleiding heeft en belangrijk is dat het klikt en dat het iemand is waarbij je je op je gemak & veilig voelt.


Hoe je met mij kunt werken?


Wat is het verschil?


In de 5 losse 1:1 sessies werken we aan jouw doel. Het doel kan zijn werken aan je onzekerheid, en het kan ook een ander persoonlijk doel zijn. Je kan een opdracht krijgen waar je tussen de sessies zelf mee aan de slag gaat.Sylva Vybiralova
Het werken met Ellen was een hele leuke ervaring, het waren fijne sessies waarin ik leerde beter te communiceren. Ik voelde me op mijn gemak bij het bespreken van uitdagingen en onzekerheden. Ze deelde haar eigen ervaringen als voorbeeld, wat voor mij heel goed werkte en leverde veel inzichten op bepaalde situaties. Het stelde mij in staat de principes beter te begrijpen en ze in mijn eigen leven toe te passen. Er valt nog veel te leren dus ik kom zeker nog eens bij Ellen terug.

In terug naar de kern werk je in zes weken aan jezelf, zodat je de regie van jouw leven kunt terugpakken. Inzicht krijgen in jezelf en in je gedrag, je gaat ontdekken wat je nog tegenhoudt de persoon te zijn die je eigenlijk bent of wil zijn. En wat je nog tegen houdt gaan we helen. Je leert nieuw gedrag en patronen aanmaken die helpend voor je zijn om je doorgaans gelukkiger te voelen.Het traject betekende heel veel voor mij. Ik had echt weer even iets wat ik voor mijzelf kan doen. En nu na het traject nog steeds doe. Omdat ik geleerd heb goed voor mijzelf te zorgen. En aan mij zelf te denken. Ik zag het echt als een moment voor mijzelf. Het levert mij heel veel zelfkennis en liefde voor mijzelf op. Ik kan weer ademhalen en dingen doen die ik leuk vind. En weer een middenweg vinden in zorgen voor anderen en zorgen voor mijzelf. 
CINDY 

Wil je op laagdrempelig niveau zien hoe ik te werk ga, wat ik kan begrijpen? Volg dan de Jouw tijd Challenge - een Challenge die inzicht geeft over hoe jij je tijd in deelt, hoe dit anders kan zodat je meer tijd voor jezelf creëert en wie zou je zijn als je meer kunt genieten van tijd voor jezelf? Lees verder op: https://www.ellenpoelgeest.com/challenge


Oké genoeg gepromoot! Het hoort erbij. Het zou zonde zijn als je één van mijn aanbod net zou missen, als jij het juist nu op dit moment zo nodig hebt. Ik geloof wel in het universum, dat het je laat zien wat je nodig hebt. Want soms hé weet het onbewuste het al lang, maar luistert ons bewuste nog niet, dat komt doordat we vaak niet leven in het nu, maar dat is een onderwerp voor een volgende Blog.


Fijne dag, Liefs van Ellen


3 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page