top of page

6 weeks traject: Terug naar de kern

"De weg naar geluk is de weg naar jezelf "

‘Wie kent jou het beste? Jijzelf!

Het zou eigenlijk zo moeten zijn, dat je jezelf het beste kent. Maar uit eigen ervaring en ook van anderen weet ik dat dit niet altijd zo is. Dat het soms kan zijn dat je eigenlijk helemaal geen idee hebt wie je bent. Hoe dat kan? Verschillende redenen kunnen hier de oorzaak van zijn, ik noem er een paar

 • In je leven heb je niet voldoende ruimte of mogelijkheden gehad om jezelf (beter) te leren kennen, of je bent daarin niet aangemoedigd of uitgedaagd.

 • Je bent druk geweest met van alles en nog wat of stond altijd klaar voor anderen, waardoor je jezelf vergat.

 • Je hebt het jezelf niet eerder afgevraagd en nog niet echt in de spiegel gekeken. Wellicht omdat je geen idee hebt dat dit ergens goed voor kan zijn. Of omdat het nog niet nodig was.

 • In je leven is iets ingrijpends gebeurd waardoor alles ineens op z’n kop kwam staan.

 • Misschien vind je het wel egoïstisch om zoveel tijd en aandacht voor jezelf te hebben.

 • Of je bent bang voor wie je in de spiegel kunt tegenkomen.

 • In je leven is iets ingrijpends gebeurd waardoor alles ineens op z’n kop kwam staan.
  Voor mij was dit een van de belangrijkste redenen. Nadat er nooit meer gesproken werd over mijn abortus op hele jonge leeftijd, was ik ervan overtuigd geraakt dat ik er niet toe deed, dat ik niet goed genoeg was, dat ik niet ok was. En geloof mij, zo leer je het wel af om naar jezelf te kijken. Om te ‘overleven’ was het voor mij belangrijker te letten op anderen. Op wat zij leuk, mooi en belangrijk vonden. Zo raakte ik het zicht op mezelf en wat voor mij belangrijk was volledig kwijt.

 

Wat de reden ook is waarom je jezelf nog niet zo goed kent, maakt eigenlijk niet uit. Al is het natuurlijk wel erg interessant en de moeite waard om dit te onderzoeken en ook waar het vandaan komt. Maar dat het belangrijk is jezelf goed te leren kennen, om zelf diegene te zijn die jou het beste kent, staat voor mij als een paal boven water. Maar waarom is dat nu zo belangrijk dan?

Het is belangrijk omdat je...

 • Zelfvertrouwen opbouwt, waardoor je niet langer op anderen hoeft te leunen.

 • Niet meer het gevoel wilt hebben geleefd te worden. 

 • Tot inzicht komt wat jouw gedrag is, dat jou tot dusver heeft gebracht, maar jou ook nog tegenhoudt.

 • Jouw leven kan indelen met waar jij echt gelukkig van wordt.

 • Nu gestrest bent en veel liever vanuit rust zou willen leven. Stress is slecht voor ons lichaam.

 • Met een andere energie in het leven komt te staan. Dat is voelbaar voor jezelf en anderen.

 • Zo jouw doelen en richting helder krijgt. Met zin in de toekomst.

 • Ervaart meer voldoening in je werk en leven.

 • Maakt gemakkelijker en met meer vertrouwen grote beslissingen.

 • Makkelijker zal communiceren, je wordt duidelijk.

 • Grenzen aan kan geven. Waardoor er niet meer over je heen gelopen wordt.

MGP_4606.jpg

Laten we beginnen met...

Laten we beginnen met te onderzoeken wat je al hebt geprobeerd en welke obstakels je nog moet overwinnen.

 

Als je vastloopt, is het essentieel om jouw patronen te onderzoeken en te begrijpen, aangezien deze van invloed zijn op jouw gedachten, emoties en gedrag. We kunnen samen werken om deze patronen te identificeren en jou te helpen strategieën te ontwikkelen om ze te doorbreken en nieuwe, ondersteunende gewoonten te creëren.

 

Het is ook belangrijk om te begrijpen waarom de mening van een ander nog steeds belangrijk voor je is en om jou te helpen meer op jezelf te vertrouwen. We kunnen samen werken aan manieren om jouw zelfverzekerdheid en zelfvertrouwen te vergroten, zodat je zelfbewuster kunt zijn en kunt vertrouwen op jouw eigen oordeel en beslissingen.

 

Door jezelf op diep niveau te leren kennen, krijg je inzicht in jouw behoeften en verlangens. Dit kan jou helpen om doelen en zingeving te vinden voor jouw toekomst. Het is belangrijk om te weten wat je écht wilt, om motivatie te vinden om actie te ondernemen.

 

Tot slot kunnen we samenwerken om jouw zelfwaardering te vergroten, zodat je minder twijfels hebt en meer vertrouwen in jezelf hebt om dingen te doen. Ik ben bereid om je te ondersteunen op jouw pad naar groei, en wij kunnen samen werken aan jouw innerlijke kracht en volledige potentieel.

Als jij jezelf kent, kun je pas geven aan jouw leven wat het nodig heeft.

MGP_4659_edited.jpg

Laat mij jou begeleiden

"Ik vind het heel mooi dat ik jou tijdens deze reis mag begeleiden. Dat doe ik graag op een manier die zowel voor mij als voor jou goed voelt. Ik vind het belangrijk om er tijdens dit traject écht voor je te zijn omdat ik zelf persoonlijke aandacht heb gemist tijdens een online cursus. Daarom kun je op mijn persoonlijke begeleiding rekenen.

 

Ik zet mij voor de volle 100% in voor jou. Dat verwacht ik ook terug van mijn klanten. Als je je niet voor de volle 100% kunt inzetten, dan kun je beter niet deelnemen aan dit traject. Misschien is het nog niet de juiste tijd voor jou en dat is helemaal oké.

 

Het klinkt misschien gek, maar uit eigen ervaring weet ik dat je er 100% voor moet gaan om hier het maximale uit te halen. Laten we dit samen aangaan! Let's do this!"

Het traject betekende heel veel voor mij. Ik had echt weer even iets wat ik voor mijzelf kan doen. En nu na het traject nog steeds doe. Omdat ik geleerd heb goed voor mijzelf te zorgen. En aan mij zelf te denken. Ik zag het echt als een moment voor mijzelf. Het levert mij heel veel zelfkennis en liefde voor mijzelf op. Ik kan weer ademhalen en dingen doen die ik leuk vind. En weer een middenweg vinden in zorgen voor anderen en zorgen voor mijzelf. 

 

Ik zou het traject zeker aanraden aan anderen. 

Bedankt lieve Ellen voor dit alles.

Liefs, Cindy 

Het heeft mij bewust van bepaalde dingen gemaakt waardoor ik anders tegen situaties ben gaan aankijken . Hierdoor kies ik meer voor mezelf , wat ik wil i.p.v. altijd maar denken voor een ander .. de opdrachten maken je bewust van jezelf ! Vond het erg leerzaam en ga de opdrachten zeker over een tijdje nog een keer maken om te kijken of mijn standpunt veranderd is !

 

Dank je wel Ellen!

Groetjes Anne

Ik ben dit traject aangegaan omdat ik bepaalde dingen wilde doorbreken. Voor mij, maar ook zeker voor mijn gezin. Ik zat veel te veel in mijn hoofd. En was te veel bezig met onbelangrijke zaken.

 

De opdrachten begeleiden goed. De voorbeelden die worden gegeven vond ik ook heel prettig. Daardoor kon ik gericht de opdrachten maken.

 

De coach gesprekken had ik veel aan. Zo konden we nog wat dieper in gaan op bepaalde zaken. 

 

Ik ken mezelf beter, en zie sneller waar het fout gaat. Dan pak ik de draad weer op zoals in mijn nieuwe verhaal beschreven.

 

Bedankt Ellen.  

Liefs Carolien

Het traject was best pittig. Elke module gaf andere inzichten, die je aan het nadenken zetten. Ik merk dat ik al wat milder ben in mijn uitspattingen. Dat de boosheid die ik eerder voelde minder heftig zijn. Ik zie in dat dit niet alleen voor mij maar voor iedereen beter is. Ik wil je bedanken voor die inzichten, je feedback en de tijd die je voor me genomen hebt. Het persoonlijke contact tijdens de coachsessies waren mij veel waard.

Heel veel lief, Ingrid

Praktische details:

In overleg starten met het traject:

"Terug naar de Kern".

(Maximaal 4 personen)

Dit traject helpt bij het identificeren van jouw waarden en het verkrijgen van duidelijkheid over wie je bent. Dit is een goede basis voor het nemen van gezonde beslissingen en het leiden van een leven dat in lijn ligt met jouw ware zelf.

Jouw éénmalige investering 

De investering voor het traject Terug naar de kern

€ 444- inclusief btw.

Wil je eerst mij nog even spreken?

MGP_4691.jpg

Meld je aan
Voor een gratis kennismakingsgesprek

bottom of page