top of page

Over mij pagina

Hoi, Mijn naam is Ellen Poelgeest. Getrouwd met Wesley moeder van 2 dochters en woonachtig in Zwanenburg. Ik ben een intuïtieve en praktische coach. Ik werk met Neuro-Linguïstisch Programmeren (NLP) om je te ondersteunen in je persoonlijke groei en welzijn. NLP is een krachtige methode die zich richt op de relatie tussen denken, taal en gedrag. Mijn benadering is holistisch en persoonlijk. Ik geloof in het creëren van een veilige en ondersteunende omgeving waarin je je op je gemak voelt om jezelf te zijn en te groeien. Elke sessie is afgestemd op jouw unieke behoeften en doelen.

Mijn verhaal Ik was een vrolijk meisje, altijd aan het spelen met vriendinnetjes, en wat ik me van mezelf kan herinneren is dat ik iedereen aan het lachen probeerde te maken. Toch ben ik op jonge leeftijd mijn kinderlijkheid verloren. Op 14-jarige leeftijd raakte ik zwanger van mijn toenmalige vriendje. Dit was een enorme shock. Eerste instantie heb ik geprobeerd dit te verzwijgen voor mijn ouders, maar tevergeefs. Ze kwamen erachter, en gelukkig maar, want ik was behoorlijk ziek na de abortus. Dit had ik niet alleen kunnen doen.

 

Toch kwam ik van een koude kermis thuis. Mijn moeder zei tegen me dat ik het beter niet kon bespreken met anderen. De reden: omdat ze niet wilde dat mensen gek over mij zouden denken. Verder is er vanaf de dag van de abortus nooit meer een woord met mij over gesproken. Super pijnlijk, en ik begreep totaal niet wat er met mij gebeurde. Ik kon niet meer lachen, voelde me anders dan mijn vriendinnetjes. Om niet op te vallen, zette ik een masker op.

Het is niet heel gek dat ik op latere leeftijd de overtuiging had dat ik anders was, niet belangrijk was om gehoord en gezien te worden. Die overtuiging werd mijn waarheid, die ik lange tijd met me heb gedragen. Dit heeft enorm veel impact gehad op de manier hoe ik naar mezelf keek, op de manier hoe ik naar anderen ben gaan kijken en dit heeft invloed gehad op mijn gedachten en gedragingen.

17990065016262539.jpg

"Het helen van trauma is als het leren dansen met de littekens van het verleden."

Op 34e-jarige leeftijd (toen ik al moeder was, van twee kleine meisjes) wist ik niet goed wie ik was. Laat staan dat ik wist waar ik blij van werd. Als ik terugkijk naar de vrouw die ik toen was, heb ik met haar te doen.

 

Op deze manier was ik niet het goede voorbeeld voor mijn kinderen.  Ik probeerde mezelf te ontwikkelen door wat zelfhulpboeken te lezen. In theorie wist ik hoe je verandering kon toepassen, maar in praktijk vond ik dat maar lastig. 

Toen bedacht ik dat een coach heel fijn zou zijn. Maar ik vond een coach duur en ik gunde het mezelf gewoon nog niet. Tot ik een jaar last kreeg van gekke lichamelijke klachten zoals: slapeloosheid, maagpijn, stank uit mijn mond.

 

Ik kwam in een negatieve spiraal. Gelukkig ben ik naar mijn lichaam gaan luisteren en zocht ik hulp van een coach. Als ik dat niet had gedaan was ik zeker in een burn-out terecht gekomen, als ik daar al niet in zat?

Zoals altijd ben ik zelf opzoek gegaan naar hulp. Die eerste stap, is het begin geweest van mijn persoonlijke transformatie. Ik ben mezelf opnieuw gaan leren kennen, mijn waarden gaan zien. In de tussentijd ben ik opleidingen gaan volgen waar ik veel over mezelf en indirect over anderen leerde. 

Ik vind het fantastisch dat de relatie met mezelf beter is, en dat ik doelen in het leven heb gevonden, ik heb het leukste werk: Andere vrouwen begeleiden in dezelfde transformatie als die ikzelf heb afgelegd, maar dan op hun manier en met hun eigen levensverhaal. 

IMG_5395_edited.jpg

Waar ik overtuigd van ben:

 • Dat alles wat je meemaakt, een boodschap in zit.

 • Dat persoonlijke ontwikkeling nodig is om te kunnen groeien.

 • Dat je niet kunt kiezen wat jou overkomt. Maar dat je wel de keuze kunt maken hoe met bepaalde situaties om gaat.

 • Dat zelfkennis en zelfliefde essentieel zijn voor een gelukkig leven. 

 • Dat als je authentiek leeft, dat je heel veel rust brengt.

 • Dat efficiënte communicatie bijdraagt aan de relatie met jezelf en anderen.

 • Dat iedereen de wereld anders waarneemt en dus een andere realiteit van de wereld heeft.

 • Dat iedereen alle hulpbronnen al in zich heeft, om de juiste resultaten te halen.

 • Dat er niet zoiets als falen bestaat, alleen feedback.

Ik ben hier om je te helpen

Ik ben hier om je te helpen. Als NLP-coach sta ik klaar om samen met jou op ontdekkingsreis te gaan. Je staat op het punt om je eigen kracht te herontdekken.

Samen zullen we werken aan het verkennen van jouw ware zelf en het bouwen van het zelfvertrouwen dat nodig is om met overtuiging je eigen pad te bewandelen. Het is tijd om de regie over je leven terug te nemen. Ik ben hier om je te ondersteunen, je aan te moedigen en je te laten zien dat de kracht om te veranderen al in jou aanwezig is. Samen gaan we de weg naar groei en authenticiteit bewandelen.".

Mensen die mij goed kennen weten dat..

 • Ik twee prachtige dochters heb.

 • De achternaam draag van mijn lieve man, maar hij mij nog nooit ten huwelijk heeft gevraagd.

 • Het niet in me zit om op te geven, ik ga door tot ik mijn doel behaald heb.

 • Ik er niet tegen op zie om alleen op vakantie te gaan en alleen op een terras te zitten.

 • Je mij niks moet vragen over het nieuws, dat kijk ik bewust niet (teveel ellende), 

 • Ik vaak twee spreekwoorden en gezegden door elkaar heen zeg. Bijvoorbeeld: De kers op de pit.

20230723_072452.jpg
20231109_145128.jpg

Een nieuwe werkelijkheid, en dit is wat ik daarvoor deed:

 • NLP-Practitioner UNLP Amsterdam 2020

 • NLP-Master UNLP Amsterdam 2021

 • Intention cursus Christine Beijnen 2021

 • Abundance cursus Christine Beijnen 2022

 • Post HBO NLP Coach IANLP 2022-2023

NLP Coaching is snel en effectief. 
Manifesteren is voor mij niks minder dan weten wat je wilt en waar je van droomt en de acties zetten om daar te komen.

Als ik het kan, gelukkig leven.
Dan kan jij dit ook.

Zullen we even lekker kletsen?

bottom of page