top of page

Welk stemmetje kies jij?

Er wordt zo veel gesproken over geluk, het beste uit jezelf halen. Ik vind het zelf ook heel fijn om hier mee bezig te zijn en het helpt mij ook echt om mij rustiger en gelukkiger te voelen. Ik heb zelfs een mooie natuurlijke anker. Als ik mijn anker gebruik voel ik mij blij. Laatst zat ik er een beetje doorheen en had ik de dingen die mij de laatste tijd juist zo gelukkig maakt een beetje laten liggen. Ik wilde mijn anker gebruiken, maar ik merkte op dat er een stemmetje in mijn hoofd zei “dit lukt nu niet, je voelt je gewoon echt even kut”.

Eigenlijk vergelijk ik dit stemmetje heel vaak met het stemmetje die ik had in de tijd dat ik nog rookte. Als ik dan de zoveelste poging deed om te stoppen kwam dat stemmetje mij vertellen, wat er zo lekker was aan roken en dat het zo gezellig was of dat ik zonder niet zelfvertrouwen kon hebben op een feestje. Ik heb heel veel pogingen gedaan!! En ik wilde ECHT wel stoppen. Maar vroeg of laat won dat stemmetje altijd weer.

Ik weet dus nu dat, dat stemmetje alles graag wilt houden zoals het is (het vertrouwde). En als ik daar dus van afwijk, het stemmetje heel hard tegen mij gaat schreeuwen in de hoop dat ik bij het oude vertrouwde blijf.

Alleen weet ik nu beter. Want als ik niet gevochten had tegen dat stemmetje had ik nu nog steeds gerookt! Had ik gestonken als ik ergens binnen kwam. Had ik mij schuldig gevoelt omdat ik mijn sigaretje roken soms belangrijker vond dan mijn eigen dochter. Had ik nog steeds gekozen om kanker in te ademen in plaats van schone lucht. En had ik nu bijna overal alleen en buiten staan roken.

Ik ben zo ontzettend blij dat ik dat gevecht gewonnen heb. Ik ben ECHT heel trots op mijzelf. Ik voel me verlost, klinkt heftig maar echt. Ik ben nu 3.5 jaar gestopt en dat stemmetje schreeuwt nooit meer tegen mij, het fluistert niet eens.

Deze stemmetjes zijn voor iedereen wel bekent, in wat voor vorm dan ook. Het is zo zonde dat dat stemmetje je altijd klein wilt houden. Alleen omdat het zo vertrouwd voelt. TIP:Ga eens in gesprek met dat stemmetje… bedank het stemmetje dat die er voor je is geweest.


Ik ben ook weer in gesprek gegaan met dat stemmetje, die mij eigenlijk de hele dag chagrijnig en misschien wel een beetje gestrest wilde laten voelen. Maar ik heb het stemmetje bedankt voor zijn advies. En heb gekozen om de stem te volgen die het voor mij beter en leuker maakt in het leven.

Voor welke stem kies jij?

37 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page