top of page

Wanneer vergeet jij de tijd?

Vrijdag 19 juni ga ik beginnen met mijn opleiding!! Ik heb daar zo veel zin in!!

Al lange tijd wilde ik graag een opleiding gaan doen maar wist geen richting te kiezen. Het heeft echt tijd nodig gehad voordat ik wist welke opleiding goed bij mij paste.

Ik had wel allerlei ideeën om voor mezelf te beginnen, dan zocht ik zo'n idee helemaal uit, ik vertelde het aan mijn omgeving en vervolgens ebde dat enthousiasme weer langzaam weg. Nooit begon ik echt met iets.

Toch kwam het gevoel om weer te ondernemen keer op keer terug. Ik weet gewoon dat ik een ondernemer ben in hart en nieren, ik weet ook dat het leven meer voor mij in petto heeft. Maar verder dan dat kwam ik niet. Daarbij komt dat ik lichamelijke beperkingen heb en dus niet elk beroep (wat ik vroeger zou kiezen) zoals kapster, schoonheidsspecialiste en nagelstyliste kan uitoefenen. Dat maakt de keuze iets ingewikkelder, geeft niet maar daar moest ik wel rekening mee houden in mijn keuze. Ik ging opzoek naar een nieuw pad dat ik kon gaan bewandelen.

Ik ging boeken lezen, YouTube filmpjes kijken, Podcasten beluisteren in de hoop dat ik er achter zou komen wat mijn passies waren. Steeds bleef er in mijn research één bepaald ding terugkomen, ik moest iets gaan doen waarbij het bewustzijn van ‘’tijd’’ verdween. Ze zeggen niet voor niets: Time flies when you’re having fun!

Oké wanneer vergeet ik de tijd?

- In een goed gesprek met een vriendin.

- Als ik aan het winkelen ben.

- Als ik iets aan het uitzoeken ben op internet. (bv een vakantie)

Met het bovengenoemde lijstje kwam ik geen stap verder. Ik werd steeds gefrustreerder en voelde mij eigenlijk een beetje stom dat ik niet eens wist wat ik leuk vond.

Ondertussen was ik werkzaam op een plek waar ik de werkzaamheden wel leuk vond, maar de sfeer niet goed bij mij paste. Op een gegeven moment werd dat zo erg dat ik met een knoop in mijn maag naar het werk ging. Uiteindelijk heb ik toch de beslissing genomen om mijn baan op te zeggen. Ik zou even tot rust komen, en zonder druk op zoek gaan naar een baan die beter bij mij zou passen.

Mijn gedachtes gingen weer uit naar een eigen onderneming. Ik had het idee om mijzelf als zzp’r in te laten huren als baliemedewerker. Ik verzon een naam en opende een Instagram account. Ook dat idee zakte na een tijdje weer af en heb daar net zoals al die andere ideeën niks mee gedaan.

Een paar maanden later, kwam een vriendin van mij bij toeval iemand tegen met een bedrijf die opzoek was naar een BackOffice medewerkster bij een kleding groothandel. Ze gaf mij het nummer van de eigenaar, ik belde meteen en we maakte een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Het klikte goed. Er zaten meerdere voordelen aan zoals dicht bij huis werken iets wat ik graag wilde. Zo kon ik bijvoorbeeld om 9 uur beginnen waardoor ik mijn dochter weer zelf naar school kon brengen. Een paar dagen na het gesprek werd ik aangenomen. Nu ben ik daar bijna één jaar werkzaam. Het nadeel is dat ik alleen mijn baas als collega heb, hij is hartstikke aardig maar het is toch anders dan met meerdere collega’s samen werken. De ‘’Sales’’ periode is maar 2 keer per jaar wat betekend dat er 2 keer per jaar winkeliers inkopen komen doen. Daardoor mis ik de dagelijkse persoonlijke contacten. Een kantoor baan lijkt minder goed voor mij weggelegd.


Ik kwam in een negatieve spiraal, wat zich ging uiten in slapeloosheid. Het gebeurde steeds vaker dat ik niet goed sliep. Ik werd steeds vermoeider, daardoor werd ik overdag prikkelbaar. Ik zocht op wat ik er aan kon doen en zo stopte ik met bepaalde dingen zoals: koffie drinken in de avond, voor het slapen gaan niet meer op mijn telefoon scrollen en ik begon met mediteren. Elke avond voor het slapen gaan mediteerde ik. Dit hielp voor mij heel goed, soms viel ik met oordopjes en al in slaap.

Ik werd angstig om in een Burn-out te raken, daardoor ben ik opzoek gegaan naar een coach. Ik vroeg bij verschillende coaches gesprekken aan om te kijken of het klikte. En als je mij volgt op Instagram weet je dat ik bij Monique, Life Coach terecht gekomen ben.

Ik ben al zoveel verder als een paar maanden geleden.

Nooit zette ik echt stappen zoals ik nu doe. Ik ben naast mijn werk begonnen met Klets waar ik heel veel plezier en energie uit haal en als ik hier voor aan het werk ben vergeet ik zeker de tijd! Daarnaast heb ik heb nu de keuze kunnen maken om 19 juni te beginnen aan de opleiding NLP. Ik hoop mezelf nog beter te leren kennen, te ontwikkelen en ook hoop ik dat ik jou hier straks verder mee kan helpen.


Kleine stappen maken grote veranderingen.

Liefs, Ellen

68 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page