top of page

Laatst overviel me dit gevoel..

Laatst overviel het mij even... zo'n gevoel van verdriet. De tranen over mijn wangen dit gebeurde tijdens een meditatie. Ik besefte mij ineens wat mij het nare gevoel steeds geeft. De laatste tijd als mensen zeggen dat ik echt veranderd ben. Dan overvalt mij het trotse gevoel wat zij daarmee bedoelen en voelde ik ook een stukje verdriet. Ik dacht wat is dat toch? En ging dit onderzoeken. En ik weet dat zij die het zeggen het positief bedoelen en ik weet zelf ook dat ik positief veranderd ben. Ik merk dat aan hoe ik denk over mezelf en over een ander, hoe ik nu voor mezelf zorg en hoe in het leven sta.


Ik heb mij best goed ontwikkeld door alle boeken die ik heb gelezen, coach trajecten en opleidingen die ik heb gevolgd. Toch voelde ik steeds die pijn als iemand het zei. Ik kwam in deze meditatie erachter dat mijn kleine ik die pijn ervaart, omdat ze dacht dat ze niet goed was zoals ze was. Omdat ze niet de aandacht kreeg, wat ze wel bij anderen zag gebeuren. Ze was altijd zo der best aan het doen goed genoeg te zijn waardoor de focus er ook zo op lag als het even niet goed ging. Alles trok zij zich aan. Had ze maar geweten wat ik nu weet! Ze mag trots op zichzelf zijn hoe mooi eerlijk mens ze is en hoe sterk ze is geweest in moeilijke tijden. En ze is precies goed zoals ze is. En alleen de mensen die dat inzien zijn haar waard. De rest doet er niet toe.


Het volgende zei ik tegen haar, mijn jongere ik: Meisje je bent goed zoals je bent, je hoeft je best niet meer te doen dat heb je al genoeg gedaan. Jij hebt mij gemaakt zoals ik nu ben, door jouw keuzes heb ik kunnen bereiken waar ik nu sta. Daar ben ik trots op en daar mag jij ook trots op zijn. Ik gaf haar een dikke knuffel en zei "het is ok". Bedankt dat je er al die tijd voor me was om dat gevoel te dragen, geef het maar aan mij het is niet meer nodig. Ik hoop dat mijn jongere ik dit aangenomen heeft en dat de volgende keer wanneer iemand zegt "jij bent echt verandert" ik met trost kan zeggen dank je wel!

▪︎

Soms kan je gevoelens ervaren die je niet kunt plaatsen. Of reageer je soms heel boos op iets wat niet zo groot lijkt. Dan kan het zijn dat iets in jou geraakt wordt van vroeger wat je nu niet 1.2.3 kunt plaatsen. Het kan heel interessant zijn daar eens naar te kijken. Meditatie maakt die dingen mogelijk.

46 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page