top of page

5 vragen die zorgen dat jij je doel wel behaald.

Vanmiddag kwamen drie mooie vrouwen bij mij thuis om samen een moodboard voor 2022 te maken. Vaak doe je dat in het begin van het jaar, maar wij deden het in maart.


Ik vond het belangrijk dat er naast het knippen en plakken ook wat dieper nagedacht werd over wat ze belangrijk vinden voor aankomend jaar. Daar had ik een aantal vragen voor bedacht.


  • Wat wil je behalen/beleven in 2022 en waarom?

  • Waarom heb je dat tot heden nog niet bereikt?


Vaak zijn we gericht op doelen maar ik vind het ook belangrijk om na te denken over wat je wilt beleven. Wil je meer knuffels met je kinderen beleven? Wil je beleven dat je over de finish rent bij een marathon?


En waarom wil je dat dan? Omdat je dan trots op jezelf bent? Of omdat liefde en aandacht voor jou belangrijk zijn?


En dan de vraag: Waarom heb je dat tot heden nog niet bereikt?

Misschien omdat je bang bent dat je het niet kan? Of misschien omdat je te veel afgeleid bent door die stomme telefoon?


Juist door bij deze vragen even stil te staan, ontstaan er doelen, verlangens die er echt toe doen. Nu weet je wat je wilt bereiken, waarom en je weet de reden waardoor je het nog niet bereikt hebt. Je hebt iets meer duidelijkheid. Maar er zijn nog andere dingen die ook belangrijk zijn in het behalen van je doelen.


De verdiepende vragen die jou handvatten geven om jouw doel ook daadwerkelijk te kunnen bereiken.


  • Wat heb jij nodig om jouw doel te bereiken?

Misschien heb jij wel een schop onder je kont nodig, of hulp van iemand die verstand heeft van bepaalde zaken. We denken vaak aan het doel wat we willen bereiken maar we vergeten er bij stil te staan en te bedenken wat wij daarvoor nodig hebben. Dit is eigenlijk je gereedschap. Niet geheel onbelangrijk.


  • Als je dat doel bereikt hebt, wie ben je dan?

Nou? Wie ben jij als jij je doel hebt bereikt? Ben je dan eigenaar van een eigen zaak? Of ben je dan zelfverzekerder of relaxter? Met deze vraag maak je duidelijk waar het doel jou als persoon brengt. Wil je stoppen met roken, dan ben jij straks, als het je lukt een niet roker.


  • Hoe ziet jouw leven er dan uit?

Misschien heb jij eindelijk tijd voor jezelf. Of heb je een betere conditie?

Ga hier helemaal los! Deze is misschien wel het allerbelangrijkste. Je kijkt naar de verandering die het behalen van je doel bewerkstelligt. Je neemt al even een kijkje in jouw toekomst. En juist deze kan jou zo aanmoedigen om het daadwerkelijk te behalen.


Je weet nu wat je wilt, wat jou tot nu toe heeft tegengehouden, wat je nodig hebt, en nog veel belangrijker wie je bent en hoe je leven eruit ziet als dat doel is bereikt!!!


Succes met beantwoorden van de vragen. Ik vind het hartstikke leuk als je ze wil delen met mij. Dit hoeft natuurlijk niet, maar ben altijd reuze nieuwsgierig. Mocht je net als de dames niet uit een vraag komen, dan kan je mij altijd contacten. Ik help je er graag mee verder.
21 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page